Brigitte DeMeyer & Will Kimbrough, Mockingbird Soul

Toen Brigitte DeMeyer en Will Kimbrough elkaar zes jaar geleden ontmoetten stond al vast dat zij samen muziek gingen maken. Brigitte (met Belgische/Duitse ouders) is geboren in het Amerikaanse Midwesten en op jonge leeftijd met haar familie naar Zuid-Californië verhuist. Will is geboren aan de kust van Alabama. Beiden hebben een indrukwekkende muzikale carrière, waar blues, soul, Americana een flinke basis vormen. Het stel woont nu in Nashville, Tennessee en “Mockingbird Soul” is het eerste album, dat zij als duo uitbrengen.

Op de cd staan elf zelfgeschreven nummers en een cover. Muzikaal gezien zit het duo in wat we tegenwoordig americana noemen, dus folk, blues en country. Brigitte (zang, ukelele) en Will (zang, gitaar, harmonica) worden bijgestaan door bassist Chris Donohue en een handvol andere muzikanten. De stemmen van het duo passen prima samen, vooral het soul achtige van Brigitte maakt indruk. Beiden zijn naast goede muzikanten ook uitstekende liedjesschrijvers met teksten die het waard zijn beluisterd te worden. Luister maar eens naar “I Can Hear Your Voice” over ouder worden en verlaten, en “Broken Fences” over vrij gelaten worden. Mijn favoriete nummer is het bluesy “The Juke”. (BDM Music)