Peter Cooper, Depot Light (Songs of Eric Taylor)

We kennen Peter Cooper, de sympathieke singer/songwriter/author o.m. van zijn samenwerking met Eric Brace, goed voor een aantal prachtige samenwerkingsCD’s, waarvan de laatste, ‘C&O Canal’, recentelijk verscheen. Uiteraard is Brace op deze soloCD van Cooper ook te horen, hij doet de harmony vocals, samen met Lindsay Hayes. Het onderwerp van deze CD, die eind 2015 verscheen, is mastersongwriter Eric Taylor, de man uit Texas die vrijwel ieder jaar een aantal concerten komt geven in ons land.

Cooper selecteerde een aantal van Eric’s mooiste songs en nam ze vervolgens op samen met zijn uitstekende companen uit East Nashville. De muziek is folk- en country-getint dank zij de inbreng van Thomm Jutz (gitaar, piano, mede-producer met Cooper zelf), Andrea Zonn (viool, viola), Justin Moses (mandoline, dobro, banjo en fiddle), Mark Fain (bas). Pat McInerney (percussie), Joey Masculin (accordeon) en Lynn Williams (drums op twee songs). Het is optimaal genieten van de prachtige stem van Cooper in combinatie met de prachtige songs van Taylor. De liefhebbers van Taylor kennen de songs, waarvan ‘Depot light’, ‘Prison movie’ en ‘Louis Armstrong’s broken heart’ de bekendste zijn.

Een voortreffelijke CD met bijna 50 minuten topmuziek. Eigenlijk zijn alle CD’s van Jutz, Cooper en Brace toppers in hun genre. Ultieme en aangename akoestische pracht! (Red Beet Records)