Chris Robinson Brotherhood, If You Lived Here, You Would Be Home By Now

chris-robinson-brotherhood-if-you-lived-here-you-would-be-home-by-nowNegenentwintig juli j.l. verscheen het album Anyway You Love, We Know How You Feel van The Chris Robinson Brotherhood. In ruim zesenveertig minuten speelde de groep acht nummers met muziek die intussen bekend is van de groep. Bandleider Chris Robinson, eerder succesvol met The Black Crowes, wil rockmuziek met randjes blues en roots. Nummers die moeiteloos grooven en waar het prettig op bewegen is. De muziek is af en toe wat breed uitgesponnen en in alle gevallen herkenbaar. Vanaf debuut Big Moon Ritual (2012) verrast The Chris Robinson Brotherhood niet, maar stelt ook niet teleur! Teksten gaan over alledaagse zaken als relaties, het huishouden en avonturen in de tourbus. De koper en de luisteraar weten precies wat ze in huis halen. In 2016 is de muziek dus een tikje voorspelbaar, maar is ook als een goede vriend(in) die nog een keer langs komt. Het vierde studioalbum Anyway You Love, We Know How You Feel stond vol met muziek met de bekende kwaliteit.

If You Lived Here, You Would Be Home By Now wordt na vier maanden gepresenteerd als het zusteralbum van de voorganger. Vijf nummers slechts voor een kleine 30 minuten muziek. En dat is bepaald niet bomvol! Deze tweede release dit jaar is eerder een minialbum dan een volledige release. En jawel, de muziek klinkt prima. Het zouden zomaar nummers kunnen zijn uit de opnamesessies van Anyway You Love, We Know How You Feel, maar er zijn opnieuw geen surprises. The Brotherhood speelt met veel plezier terwijl Chris Robinson als geen ander zijn bandje kan aanvuren. En toch voelt If You Lived Here, You Would Be Home By Now als mosterd na de maaltijd. Het was beter geweest eerder dit jaar een dubbelaar uit te brengen. De fan die hoopt op nieuwe muziek zal teleurgesteld zijn. De fan die weet dat If You Lived Here, You Would Be Home By Now het zusteralbum is van de voorganger zal met weinig problemen de release in de speler en daarna in de kast schuiven.
De echte muziekliefhebber zal op zoek gaan naar muziek met iets meer urgentie.

Welke van de twee albums het vaakst de speler bereikt is niet zo heel relevant, maar snel te raden. Het belangrijkste verschil tussen de releases is uiteindelijk vijftien minuten muziek. (Megaforce)