Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Hard To Catch

Eerlijk gezegd deed de naam Shakedown Tim and the Rhythm Revue geen belletje bij me rinkelen en is deze cd even op mijn stapeltje ‘bij gelegenheid nog te beluisteren blijven liggen. Toen ik zag ik de namen Tim Ielegems’en Nico Duportal staan en werd toch mijn nieuwsgierigheid toch gewekt. Tim Ielegems maakte destijds deel uit van het Belgische gezelschap Fried Bourbon en Nico Duportal had ik aan het werk gezien in gezelschap van zijn band de Rhythm Dudes aan en deze beide bands hebben wel bewezen het blues hart op de juiste plaats te hebben.

Deze band bestaat naast zanger/gitarist Shakedown Tim (Ielegems) uit mannen met de illustere namen Bart Stone (tenor- en baritonsax), Boss (contrabas) en Dennis Tubs (drums). Nico Duportal is de producer op het album en als gitarist te horen op de beide covers op dit album. Naast deze heren is verder nog te horen Joel Brands op maracas.

Het album bevat elf nummers, acht van de hand van Tim Ielegems. Verder zijn te horen het Donnie McCormick nummer “Take Of Your Clothes” en het Little Junior Parker nummer “Feelin’ Good”, dat in een korte en een lange versie op het schijfje gezet is. De muziek op de cd heeft een sfeertje dat prima bij het midden van de vorige eeuw past en de teksten zijn voorzien van een vleugje humor. Bij de eerste luisterbeurt komt het album nog niet echt spectaculair over, maar bij meerdere keren draaien ontdekken we toch een fraaie gelaagdheid. De heren kennen hun geschiedenis en het eindoordeel is dat we te maken hebben met een fraai stuk jumpblues en swing. Een nummer als de titelsong “Hard To Catch” is een kleine klassieker in wording. “Take Of Your Clothes” is een heerlijke slijper en “Wild Calypso Night” is een titel, die geheel de lading van het nummer dekt. Het instrumentale “Takin’ Off” doet me een beetje denken aan de begintune van de Flintstones en Tim laat hier heerlijke jazzy licks horen.

Deze CD heeft even de tijd nodig om te groeien, maar is uiteindelijk wel een pareltje. (Independent)