Luke Bell

luke-bell-luke-bellOp het label CD Baby verscheen in 2012 het debuut van Luke Bell. Het debuut van de jonge talentvolle muzikant telde twaalf nummers. Bell speelde rockabilly, honky tonk en countryrock en hij had nog wat te vertellen ook. Naast nummers over het lief en leed in relaties verhaalde Bell over rijkdom en armoede in een nummer als The King Of Dollar Bills. Een groot talent, zo was de teneur van de recensies. In 2014 verscheen opvolger Don´t Mind If I Do in eigen beheer en opnieuw waren de reacties enthousiast. De journalisten schreven over hillbilly en countryrock nummers die gemakkelijk mee te zingen waren, roemden de diverse goed verwerkte invloeden en speelden – opnieuw! – de loftrompet over het oorspronkelijke talent van Bell.

Twee jaren later verschijnt er op Bill Hill Records een release onder de naam Luke Bell. Alsof er een debuut verschijnt, maar in het geval van Luke Bell is het een nieuwe release onder dezelfde naam. Op Luke Bell staan tien nieuwe nummers en alle bekende ingrediënten zijn weer aanwezig. In ‘Sometimes’ zingt Bell: “Sometimes I´m all right. Sometimes I get you off my mind. But other times all I do is cry. Sometimes I feel all right. But other times I feel like hell.” Het is niet alleen een nummer over een lastige liefde, het lijkt een lied over de carrière van Bell.

Bell groeide op in Wyoming, luisterde naar cassettes met muziek van Randy Travis en werkte liever op het land dan dat hij in de schoolbanken zat. Hij verhuisde als teenager naar Austin om muziek te maken, formeerde een groep en deed podiumervaring op. Na een kort verblijf in Nashville verhuisde hij terug naar Wyoming. En zoals hij zelf zegt: “Ik leef bij de dag. Ik heb een baantje, geniet van de cowboycultuur, goede muziek dus van honky-tonk, mijn hond, de auto en natuurlijk mijn gitaar.”

Voor iemand die het leven zo eenvoudig consumeert is een tweede album met de naam Luke Bell bijna logisch. Mogelijk voelt deze langspeler als een nieuwe begin voor Bell. De andere hoes maakt toch duidelijk dat dit een volgende release is, zo zal hij hebben gedacht! De muziek op Luke Bell is herkenbaar en vertrouwd. De nieuwe nummers horen tot de betere liedjes die Bell heeft geschreven. Na een luisterbeurt is er herkenning en nestelen de nummers zich in het geheugen van de luisteraar. Elke volgende keer luisteren lukt alleen met een brede glimlach.

Bell gaat opnieuw langs de podia. Het zou mooi zijn als deze levensgenieter zijn muziek hier op de podia komt vertolken. (Bill Hill Records)