Spencer MacKenzie, Infected With The Blues

Spencer MacKenzie is een 16-jarig talent uit Canada, dat met het album ‘Infected With The Blues’ een fraai visitekaartje afgeeft. Afgaande op de hoesfoto’s had ik de kritische modus al weer aangezet, maar al bij het eerste nummer was te horen, dat deze jongeman de blues in zich heeft. We gaan niet lopen zeuren over zijn weinig doorleefde stemgeluid. Wat verwacht je van een zestien jarige?

‘Infected With The Blues’ is een prima album geworden. Iets aan de korte kant wellicht, maar de acht nummer, waaronder drie van eigen hand, mogen er wezen. Naast Spencer MacKenzie (gitaar/zang) horen we Brant Parker op gitaar, David ‘Groove Doctor’ McMorrow op toetsen , Alan Duffy op bas en Sean O’Grady op drums. Dit gezelschap wordt aangevuld met vier blazers en vier achtergrond zangeressen.

De drie eigen nummers beloven ook veel voor de toekomst. In de titelsong vertelt hij hoe hij het bluesvirus heeft opgelopen. Wat betreft de slow blues “Goodbye Lucille” zegt de titel eigenlijk alles al. Bij “Kissing In The Dark” en “Sinner’s Prayer” kan ik een lachje niet onderdrukken als ik naar de tekst luister en dat jonge smoeltje op de hoes zie. Toch zet Spencer hier prima versies neer. In “All Along The Watchtower” wordt handig gebruik gemaakt van de achtergrondzangeressen om de vocalen wat extra kracht bij te zetten. Welke vlucht de carrière van deze jongeman zal nemen, daar durf ik geen uitspraken over te doen. Maar dat hij kan uitgroeien tot het niveau van landgenoot Colin James, dat durf ik wel aan. (Socan)