Eric Brace & Peter Cooper, C&O Canal

Onze sympathieke vrienden uit East Nashville slaan weer toe. ‘Eric Brace (de frontman van de band Last Train Home) en de voormalige muziek-journalist Peter Cooper komen met een tiental covers van hun favoriete country-songs. De liner notes gaan terug naar hun kennismaking met de akoestische country-muziek, beide in de Birchmere in Washington DC, Eric in de seventies en Peter in de eighties. Het waren de optredens van de geweldige band ‘The Seldon Scene’ met meesterdobroist Mike Auldridge in de gelederen die hun voorliefde voor deze muziek aanwakkerde.

Eric en Peter werken tegenwoordig veel samen met gitarist/producer Thomm Jutz, een enorme stap voorwaarts. We horen Thomm op gitaren, mandola en vocals. Verder horen we Andrea Zonn (viool, zang), Justin Moses (dobro, mandoline en banjo), Jeff Taylor (accordeon), Mark Fain (bas) en Lynn Williams (drums) in de begeleiding. Zowel begeleiding als (samen)zang is optimaal mooi op deze superbe akoestische country-CD. Prachtige versies zijn er van Emmylou’s ‘Boulder to Birmingham’ (geschreven n.a.v. de ontijdige dood van haar ‘ontdekker’ Gram Parsons, de twee songs van John Starling (‘C&O canal’ en ‘He rode all the way to Texas’ en ‘If that’s the way you feel’, een tearjerker van The Stanley Brothers (we kennen het van o.m. Ricky Skaggs). Het relatief onbekende nummer ‘Been awhile’ van Joe Triplett verscheen eerder op een Last Train Home album.

De samenzang van Brace en Cooper nadert de perfectie, de heren kunnen worden bijgeplaatst in de ‘samenzang hall of fame’ wat mij betreft. Geweldige muziek. ( Red Beet Records)