Future Thieves, Live At Blue Rock

future-thieves-live-at-blue-rockFuck wat klinkt deze band toch ontzettend COOL, riep ik nadat ik aangekomen was bij de vierde track op hun tweede CD Live At Blue Rock. Een jaar of twee geleden deed Future Thieves al stof op waaien in deze kroeg. Aanleiding was een live optreden tijdens SXSW en het daarna verschenen debuutalbum Horizon Line. Het bleef echter bij wat Spotify geluister. Waarmee ik wil zeggen dat Horizon Line verder niet in deze kroeg besproken is. De band blijkt nu opgepikt door het in Bern, Zwitserland gevestigde label Black Pike Favorites. Proficiat!

Elliot Collett (zang en gitaren) Austin McCool (zang en gitaren), Nick Goss (bas), en Gianni Gibson (drums) luiden het nieuwe jaar perfect in met hun tweede CD Live at Blue Rock. Dit uit Nashville afkomstige kwartet is niet naar Nashville gekomen om over vrachtwagen en meisjes in barretjes te zingen. Deze nog jonge muzikanten maken een moderne vorm van Roots pop die het met name bij onze oosterburen erg goed doet. US Rails, Joseph Parsons Band, South Austin Moonlighters en Wynntown Marshals laten daar zalen volstromen.

Wat mij betreft laten we het daar maar bij, Nederlanders zit nu eenmaal anders en duidelijk complexer in elkaar. Zonder andere songs tekort te doen wordt Live at Blue Rock toch gedragen door een aantal prachtige songs. Horizon Line kan zo de hitlijsten in. My Morning Jacket en The War On Drugs is dan niet ver weg. On Fire is een krachtpatser die zo van één van de albums van The Strokes of The National gevallen zou kunnen zijn. Ghosts en Ugly Now dan, de stem van Elliot Collett lijkt verbijsterend veel op die van Ryan Bingham. Gruizig maar dan met meer dynamiek en hoogte. “One more song everybody” Nightmares spat daarna totaal uiteen. Wat is dit toch een lekker plaat. Het moet niet veel gekker worden dit jaar. (Black Pike Favorites)