Rob Ickes & Trey Hensley, The Country Blues

rob-ickes-trey-hensley-the-country-bluesCompass Records (1994, Nashville, opgericht door Alison Brown en Garry West) is een echt rootslabel, waar aandacht is voor bluegrass, folk, Keltische muziek, jazz en wereldmuziek. De lange lijst van artiesten die een plek vonden op het label kent vele bekende namen: Altan, Alison Brown, Fairport Convention, Beth Nielsen Chapman, Kate Rusby, Sharon Shannon, The Tannahill Weavers. En nu dus ook Claire Lynch en Ickes/Hensley. De laatste heren brachten al eerder een duodisc uit op het label, ‘Before the sun goes down’. Op ‘The country blues’ laten ze met name hun veelzijdigheid horen met uiteraard hoofdrollen voor de dobro van Ickes en de gitaar van Hensley. Bluegrass (meerdere songs), blues (‘One way out’ van Sonny Boy Williamson), southern rock (‘Willie Jones’ van Charlie Daniels), jazz (‘Biscuits and gravy’, geschreven door Ickes) en country (‘May you never be alone’ van Hank Williams, ‘Won’t give up my train’ van Merle Haggard). Op de CD horen we bijdragen van Vince Gill (vocals), Carl Jackson (vocals), Mike Bub (bas), Aubrey Haynie (fiddle), John Randall Stewart, Robinella en John Alvey (drums). Op ‘Leave my woman alone’ is er een hoofdrol voor de fiddler en Hensley, die klinkt als Albert Lee in diens beste jaren.

Een prachtige, gevarieerde CD, waarop met name het musiceren geweldig is. Wat een schitterende songkeuze. (Compass Records)