Glen Phillips, Swallowed By The New

glen-phillips-swallowed-by-the-newGlen Phillips, wie was dat ook alweer? Even de kussens opschudden. Phillips was frontman van de in de jaren negentig zeer succesvolle band Toad The Wet Sprocket. Herinner u zich deze nog, nog, nog, nog? All I Want en Walk On The Ocean zijn songs die niet weg te denken zijn uit de Top 2000.

Glen Phillips heeft zich tegenwoordig gevestigd in Santa Barbara, Californië. Phillips was vorig jaar op een aantal intieme Nederlandse huiskamerpodia live te zien. Back to basic dus. De titel van zijn nieuwe solo CD, Swallowed By The New, laat wat dat betreft niets aan onduidelijk over. Toch splitst deze plaat zich in twee nieuwe gezichtsvelden op. Enerzijds het omgaan met vergane glorie, anderzijds het verwerken van een echtscheiding. De songs zijn verweven en Phillips laat aan de luisteraar over hoe hij/zij dit interpreteert. Best wel knap eigenlijk!

Leaving Old Town, waar moet ik naartoe? Is dit de weg naar nieuwe kansen? Welke grijp ik wel en niet aan? Het is maar een weergave van wat je Phillips hoort zingen. Twijfel slaat om het hart. The Easy Ones, is dit een bewuste keuze of bittere noodzaak. Grief And Praise, Joe Purdy zou dit ook gemaakt kunnen hebben. Ik geef maar een actueel niveau aan. Deal met de situatie en vind troost bij elkaar en ervaar nieuwe uitdagingen. Kansen liggen niet voor het oprapen soms moet je ze creëren.

Op Swallowed By The New bevat prachtige poëtische teksten die buitengewoon mooi bezongen worden. De erg fraai ingekleurde strijkers sluiten aan daar waar je het eigenlijk verwacht. Totaal niet Unwritten! Laat het onvoorspelbare maar op je afkomen. Deze plaat leent zich daar perfect voor. (Umami Music)