Daniel Meade & The Flying Mules, Let Me Off At The Bottom

daniel-meade-the-flying-mules-let-me-off-at-the-bottomBij het beluisteren van dit vrolijke geval besef je absoluut niet dat deze muziek is opgenomen in Schotland, in Glasgow. Daniel Meade komt daar vandaan en heeft al twee solo-albums op zijn naam staan, ‘As good as bad can be’ uit 2013 en de in Nashville opgenomen CD ‘Keep right away’ uit 2014. Die CD’s heb ik nooit gehoord, maar wat Meade (gitaar, piano) met zijn drie vliegende ezels (Lloyd Reid – gitaar, Mark Ferrie staande bas en Thomas Sutherland – drums) plus wat additionele musici en de aangenaam zingende Siobhan Wilson in ‘Leave me to bleed’ hier laat horen is vreselijk leuk en gezellig.

Een heerlijke mix van rockabilly, country, Hank Williams type ballads, blues, honky tonk (het pianospel van Meade zelf is voortdurend honky tonk!), ragtime, boogie woogie en ol’ time Americana gebracht in een elftal door Meade zelf geschreven prima songs. De vergelijking met Pokey Lafarge wordt wel eens gemaakt en dat is deels terecht, al gooit Meade nog meer diversiteit in zijn muziek dan Lafarge. Extra vermelding heb ik voor gitarist Reid, die regelmatig klinkt als een in vorm zijnde Les Paul of ook wel als Eilen Jewell’s gitarist Jerry Miller.

‘Let me off at the bottom’ is een heerlijke verrassing voor met name liefhebbers van retro-music uit de USA. Gespeeld door Schotten, dat wel, maar ik moet nog een bandje uit de USA vinden die dit niveau haalt! Geweldig! (At The Helm Records)