Jenny Wren & Her Borrowed Wings, A Soup

jenny-wren-her-borrowed-wings-a-soupEen bijzonder schijfje uit London, UK. Jenny Wren (Jenny Trillsbach) speelt staande bas en zingt met een bluesy, sexy stem. De Borrowed Wings zijn Ben Gallon (akoestische gitaar, zang) en Ben Fisher (resophonic guitar, zang). Jenny Wren and her Bens was ook een aardige naam geweest voor het groepje. ‘A soup’ is de tweede CD van Wren en haar Bens na ‘Dead man’s hat’ uit 2014. Alle songs zijn originals, drie van Jenny, vijf van Gallon en vier van Fisher. De dertiende song is gezamenlijk geschreven. Ik moest bij mijn eerste luisterbeurten denken aan Eilen Jewell, de sfeer is vergelijkbaar. Maar Wren en haar boys omarmen meer de (rhythm and) blues. En slagen er wonderwel in om aangenaam over te komen. Met name de zang van Jenny en de gitaar van Fisher zijn smaakmakend en genotvol.

Een verrassend leuk groepje, een verrassend leuke CD. Voor de liefhebbers van licht ruige vrouwenstemmen en lekkere rhythm ’n blues. (Creature Records)