Hidden Agenda Deluxe & Carter Sampson, Christmas from Amsterdam to Oklahoma

Even voorstellen: Carter Sampson is een opkomende ster uit Oklahoma, USA, haar recente CD ‘Wilder side’ werd in ons land enthousiast ontvangen. Hidden Agenda Deluxe is een rootsband uit ons eigen land met de singer-songwriters en begenadigde snarentovenaars BJ Baartmans en Eric de Vries in de gelederen. HAD wordt verder gevormd door Gerard van Beuningen op basgitaar en Sjoerd van Bommel op drums en vocals. Gast is toetsenist Rob Geboers. HAD heeft onlangs een debuut CD uitgebracht onder de titel ‘Pan Alley Fever’.

Op de kerst CD staan 10 songs met daarbij drie bekende ‘klassiekers’: ‘I’ll be home for Christmas’ (de oerversie is van Bing Crosby uit 1943), ‘Driving home for Christmas’ (Chris Rea, 1988) en ‘Blue Christmas’ (meest bekende versie is van Elvis Presley uit 1964). Verder zijn er drie originals van Carter (‘Xmas in Oklahoma’), van BJ (zijn ‘For saviour’s sake) en Eric. Verrassend is de cover van Dylan’s ‘I shall be released’ en leuk de door Carter (uiteraard) gezongen Dolly Parton song ‘Hard candy Christmas’. Op mijn download staat nog een elfde nummer, waarschijnlijk met de titel ‘One more Christmas’. Zang en begeleiding zijn overtuigend goed, er is gezorgd voor veel variatie, maar wel binnen het Americana-idioom.

Een overtuigende en fijne kerst CD van eigen bodem met sympathieke inbreng uit Oklahoma. Carter op vrijdag, 22 december a.s., om 21:00 uur, samen met Hidden Agenda Deluxe te zien in Trianon in Nijmegen. (Continental Song City)