The Slow Show, Dream Darling

the-slow-show-dream-darlingOrdinary Lives was als singel eerder dit jaar de voorloper van het album Dream Darling. De clip bij het nummer is van een ontroerende eenvoud en grote schoonheid. Foto’s van mensen van middelbare leeftijd in hun dagelijkse omgeving worden getoond. De uit duizenden herkenbare basstem van Rob Goodwin zingt over het leven van gewone mensen in dorpen en steden. The Slow Show wil met dit nummer en deze clip een monument oprichten voor de man en de vrouw, die buiten de schijnwerpers van de nieuwsgaring of het kunstenaarschap hun leven leiden.

The Slow Show is een groep uit Manchester. Het vijftal debuteert in 2015 met White Water. Het album is opgenomen in Duitsland en baart opzien. Na de release worden er in recensies vooral vergelijkingen gemaakt met The National. De composities op het debuut ontvouwen zich langzaam en nergens op het album is er een versnelling. Het debuut gaat vergezeld van een schrijven waarin Goodwin het volgende laat optekenen: “Silence is the loudest noise.” De groep zoekt bij momenten het ongemak en vindt deze in de afwisseling van geluid en stilte. White Water krijgt alleen maar positieve recensies en de groep toert succesvol langs vele podia.

Dream Darling is het tweede album van de groep en komt snel na het debuut. De opnames vonden plaats in Manchester. Tien nummers op deze langspeler voor bijna veertig minuten muziek. Er is weinig gesleuteld aan het geluid van de groep. Ook Dream Darling staat vol melancholieke popballades. ‘Ordinary Lives’ als singel kondigde de release aan en is als voorbode een perfect gekozen nummer. De muziek van The Slow Show kent geen volgende versnelling. In geen enkel nummer gaat het tempo omhoog. Saai? Geen moment! Dream Darling is een breekbare release, die telkens van kleur verschiet. Deze tweede langspeler van het Engelse vijftal is absoluut geen herhaling van debuut White Water, maar een prachtig vervolg op een kennismaking die om voortzetting vroeg. Dream Darling bevat droommuziek waarbij het goed toeven is.