The O’s, Honeycomb

the-os-honeycombTexas is een hele grote staat in de USA, zo’n 26 miljoen inwoners en bijna 700.000 km2 groot (Nederland resp. bijna 17 miljoen en 41.543 km2) en het is dan geen wonder dat er machtig veel (interessante) musici vandaan komen. ‘The O’s’ is de naam van een groep die in 2008 in Dallas, Texas in het leven werd geroepen. Hun vierde CD sinds 2009, ‘Honeycomb’, werd in New Braunfels, Texas opgenomen, een uurtje rijden van Austin en ‘home’ of Gruene Hall, de befaamde Texaanse dance hall. The O’s is een duo, bestaande uit John Pedigo en Taylor Young. De instrumenten op de CD bespelen ze allemaal zelf, met hulp van producer Chris ‘Frenchie’ Smith (gitaar op ‘Shooting star’) en Justin Currie (zang op ‘Woken up’). Opvallend is de belangrijke rol van de banjo en de prachtige samenzang van de heren. Om de muziek een plaats te geven: ergens tussen folk, pop, bluegrass en alt. country in.

‘Honeycomb’ is een goede CD, de boys spelen en – vooral – zingen uitstekend, ik heb maar een bezwaar: de 12 nummers zijn een beetje teveel van hetzelfde, veel uptempo banjowerk gaat op den duur een beetje tegenstaan. Wel een goede voldoende, dus. (Punch Five Records)