The Lucky Strikes, The Motion And The Moving On

the-lucky-strikes-the-motion-and-the-moving-onEen vijftal musici uit Southend, UK treedt al tien jaar op onder de naam The Lucky Strikes. Met als instrumentarium gitaar/banjo/pedal steel, piano/orgel, fiddle/sax en fluit, bas en drums zijn ze niet bepaald alledaags. Hun muziek ademt de sfeer van Southern Rock uit de USA, zelf noemen ze The Allman Brothers en Lynyrd Skynyrd als invloeden. ‘The Motion And The Moving On’ is inmiddels hun vijfde CD, opgenomen in Londen in de Reservoir Studios.

Behalve stevige rockers komen intense rustpunten voorbij, zoals de gevoelige ballad ‘Lilac and soil’ met zijn heerlijke pedal steel en ‘Ballad of the silver chain’ met zijn fiddle, orgel en elektrische gitaar en onbegrijpelijke tekst, eigen interpretatie vereist: een paar fragmenten ‘On the icy morning… 100 silhouettes of unrequited grief… on the anniversary of the day the gypsy died’. Dan is e rook nog midden in dit nummer een lekkere break, waarna alle instrumenten doorgaan en de stemmen staken, het doet zowel Iers als Southern rocking aan. ‘Michael’ komt door als een popsong, een beetje a la Mellencamp of zelfs Springsteen met vergelijkbare fiddle en gitaarwerk. De vreemde eenden in de bijt zijn ‘Carry me Lord’ met zijn Appalachian Feel en ‘Hearts will no longer be coals’, een folkachtig nummer met een licht ontstemde piano.

Genoeg informatie om te begrijpen dat dit een aparte CD is van een sympathiek en goed op elkaar ingespeeld collectief. (Harbour Song Records)