Washboard Hank, Human Beans

washboard-hank-human-beansWashboard Hank…Wie was dat ook al weer? Mijn hersenpan knettert, maar dan op eens weet ik het weer. Washboard Hank Fisher was actief in de band The Flying Squirrels van de Canadese troubadour Fred Eaglesmith, toen ook nog wijlen Willie P Bennett in deze formatie meespeelde. Sam maakte altijd de show met het spelen op zijn zelf ontworpen instrument: The Stradovarious Washboard. Een washboard met de nodige toeters en bellen. Hij heeft meerdere geinige instrumenten gemaakt zoals kitchen sink tuba, een helm van een mijnwerker versierd met belletjes en de Fallopian tuba, gemaakt van o.a. PVC buizen.

Hank Fisher zit al 40 jaar in de muziek, maar hij is ook toneelspeler. Af en toe verschijnt er een album van hem en dit jaar verscheen “Human Beans”. Een schijf met 16 liedjes die amper de 3 minuten halen. Het zijn veelal hilarische hillbilly country en folk songs in een up tempo ritme. Washboard Hank blijkt op vele muziekinstrumenten zijn mannetje te staan zoals op de gitaar, dobro, banjo, tuba, piano en kazoo. Een heel leger muzikanten staat voor hem klaar om de songs muzikaal in te kleuren.

Af en toe neemt Sweet Muriel de vocalen tot haar rekening zoals in het diervriendelijke Friendly Little Cat en Daddy Got Run Over By A Backhoe. Met deze dame toert Washboard Hank tegenwoordig regelmatig als country duo. De laatste hoempapa track My Pie is geschreven door Willie P Bennett. Dit album vol Jug, Country en hillbilly muziek is vooral geschikt voor mensen die van knotsgekke muziek houden. Ach, wat zou ik deze bijzondere muzikant nog eens graag aan het werk zien. Zijn show is werkelijk hilarisch. (Independent)