Proudfoot, Flowers Of London

proudfoot-flowers-of-londonGezien de titel van de CD zal het niet verrassen om te horen dat Proudfoot een bandje is uit Londen, UK. Naamgever en leider van de band is Michael Proudfoot (akoestische gitaar, harmonica, lead vocals). Zijn medeleden zijn mede-pubrocker Duncan Kerr (gitaren, achtergrondvocalen, tevens een van de producers), Wayne Worrell (basgitaar) en Joe Malone (drums, percussie, cajon). Verder is er hulp op zang (Beth Frost), sax en fluit en staande bas. Proudfoot noemt zijn muziek acoustic Americana country pop en dat dekt de lading zeker wel, de pop kant is geaard in de sixties, de era van Beatles, Brinsley Schwartz (dat orgeltje) en beat, maar ook in de new wave van bijvoorbeeld Elvis Costello. Alle twaalf songs zijn van Michael, arrangementen zijn van Kerr. In 2010 was er een eerdere CD van Michael, een in Nashville country gedoopt product onder de naam ‘Lincolnshire’.

Ik heb de CD vele malen beluisterd, maar hij heeft mij uiteindelijk niet echt kunnen bekoren. De muziek is te eenvormig, niet echt verrassend. Goede bedoelingen, er zullen ongetwijfeld voldoende liefhebbers voor zijn, mij is het te vlak. (Reckless Records)