Trevor Alguire, Perish In The Light

trevor-alguire-perish-in-the-lightPerish In The Light is het 6de album van de Canadese singer-songwriter Trevor Alguire. Sinds zijn debuut As of Yesterday van bijna 10 jaar geleden heeft hij mijn warme belangstelling. Niet omdat hij een hemelbestormer is binnen het folk/country genre, maar door de consistentie van eenvoud, kalmte en soul die hij in zijn muziek aan de dag legt. Zijn ambachtelijke, gevarieerde liedjes liggen verdomd lekker in het gehoor door de open melodieën en de verfijnde instrumentaties, ingetogen of beschaafd rockend uitgevoerd. Ook dit keer zijn dat de kenmerken van het 10 nummers tellende nieuwe album, gemaakt met behulp van een groot arsenaal begeleiders op drums, bas, elektrische gitaar, viool, piano, orgel, pedal steel, achtergrondzangers en – met speciale vermelding – de prachtige singer-songwriter Catherine Maclellan (luister eens naar haar album Silhouette). Zij zingt samen met Alguire enkele fijne duetten, goed voor een paar fraaie hoogtepunten op dit zoveelste uitstekende album. (Factor Recordings)