Brooks Williams, My Turn Now

brooks-williams-my-turn-nowBrooks Williams is een folk-blues held uit Statesboro in de staat Georgia in de USA. Met zijn 57 jaar hoort hij bij de veteranen, hij heeft al de nodige CD’s (ik telde er 23!) op zijn naam staan sinds zijn debuut in 1989. Hij woont momenteel in de UK, waar deze nieuwe CD voor het grootste deel is opgenomen (Cambridge). Op ‘My turn now’ staan elf songs, waarvan Brooks er 7 zelf schreef, daarnaast is er ruimte voor covers van ‘Your mind is on vacation’ (Mose Allison), ‘Nobody wins’ (Kris Kristofferson!!!) en van twee traditionals, ‘Hesitation blues’ en het overbekende ‘Sitting on top of the world’.

Brooks heeft een voor dit genre prachtig passende stem en hij speelt akoestische gitaar, resonator guitar, nylon-string gitaar, slide gitaar, mandoline en elektrische gitaar. Begeleiding is er van bas, drums/percussie en harmonica, backing vocals komen van Sally Barker. De CD is mij uitstekend bevallen. De mixture van folk, blues en folk-blues is prachtig uitgevoerd. Wat mij verder opviel is dat de eigen nummers van Williams soms doen denken aan bekende oudere nummers. Met name de titeltrack doet denken aan het overbekende ‘I’m moving on’. In ieder geval is er sprake van variatie: ‘Joker’s wild’ is een poppy liedje met prachtige duet-vocalen en een mooie mandoline begeleiding.

Ook de covers kennen een leuke variatie: het vlotte, bluesy ‘Your mind is on vacation’ met ruimte voor de harmonica, de ingetogen versie van Kristofferson’s ‘Nobody wins’, de in lekkere slide-gitaar gedoopte aangename versie van ‘Sitting on top of the world’ en de superblues in een strak ritme ‘Hesitation blues’.

‘My turn now’ is een zeer toegankelijke folk-blues CD van een ervaren artiest. Uiterst aangenaam! (Red Guitar Blue Music)