Seth Walker, Gotta Get Back

seth-walker-gotta-get-backDe in 1974 in North Carolina geboren Seth Walker heeft met “Gotta Get Back” zijn negende album uitgebracht. Walker, die uit een zeer muzikale familie komt, is geïnspireerd door mensen als B.B. King, Snooks Eaglin, Ray Charles en T-Bone Walker. Met “Gotta Get Back” heeft hij een stap terug gedaan naar zijn afkomst, namelijk de houten hut waar hij met zijn familie opgroeide.

Op dit album wordt hij onder meer bijgestaan door de leden van The Wood Brothers. Chris Wood speelt de akoestische bas, Oliver Wood is als achtergrondzanger te horen en Jano Rix is te horen op drums, percussie, orgel, wurlitzer en heeft bovendien de productie in handen gehad. Verder horen we instrumenten uiteenlopend van drums, gitaar, toetsen en bas tot viool en cello. De twaalf nummers zijn door Seth Walker zelf geschreven, al dan niet in samenwerking met een van zijn collega’s. Her resultaat is een prima album met wat men ‘roots’muziek noemt, een combinatie van blues, americana, folk en rock. Walker is een goed liedjesschrijver en de nadruk ligt bij hem op vrolijke en aanstekelijke muziek. De beste nummers vind ik zelf de met een flinke scheut soul voorziene folkrock “Call My Name” en “Gotta Get Back”, waarin Walker de diverse muziekstijlen laat samensmelten. (Royal Patato Family)