Ted Russell Kamp, Flying Solo

ted-russell-kamp-flying-soloDe momenteel in LA (California) wonende en werkende singer-songwriter Ted Russell Kamp is in ons land beslist geen onbekende. Hij komt regelmatig naar ons land om ons te laten genieten van zijn songs. Zijn instrument is de bas, maar op deze nieuwe CD speelt hij ook akoestische gitaar, dobro en mandoline. Er is een heel beperkte inbreng van anderen, slechts op drie van de twaalf songs is dit het geval.

Biss Bowen zingt harmonie op ‘When she flies’, Kirsten Profitt doet hetzelfde op ‘Life on the river’(zij speelt op dit nummer ook ritme gitaar en schreef mee) en Tommy Viksten speelt elektrische gitaar op ‘If I had a dollar’. De opnames zijn deels op diverse locaties gemaakt tussen 2006 en 2014, vijf ervan zijn live opnames en de zesde is een in Nashville opgenomen demo. De overige zes songs zijn nieuw en in zijn eigen studio ‘The Den’ in LA opgenomen in 2016. In totaal kwamen er van Kamp inmiddels 12 CD’s uit sinds het debuut ‘Dedications’ in 1995. ‘Flying solo’ laat ons een uitstekende singer-songwriter horen, zijn songs zijn prima (bij 8 songs is een collega-songwriter betrokken), hij heeft een donkere, licht-gruizige stem. Hoogtepunten op de CD zijn ‘Life on the river’, ‘The way love burns’, het mandolin-gestuurde ‘Old folks blues’ (live opgenomen in Finland in 2011) en de walsjes ‘The closer I get’ en ‘Lookin’ for someone’ (de demo uit 2006).

Gave CD, deze twaalfde (!) van Ted Russell Kamp. Goede singer-songwriter! (PoMo Records)