Water And Sand

water-and-sandOver de uit Boston afkomstige singer-songwriter Todd Thibaud en de uit Cincinnati komende singer-songwriter actrices Kim Taylor hoef ik, als het goed is, niet zoveel meer te vertellen. Beide hebben zo hun eigen carrières en weten precies hoe oprechte gevoelens, via goed gearrangeerde songs, aan de man of vrouw gebracht moeten worden. Een gezamenlijke vriend, wiens naam niet genoemd wordt, spoorde de twee aan om samen liedjes te gaan schrijven. Notabene via een Kickstarter project besloten beide onder de naam Water and Sand een CD te op te nemen. Begin 2015 doken de twee de studio in van Sean Staples. Producer Staples is het mandoline en vocals maatje van Thibaud als hij op tournee is en solo platen maakt.

Zoals de titel al doet vermoeden horen we water stromen en zand verstuiven. De elf songs op dit titelloze album zijn stuk voor stuk kleurschakeringen van intieme voordrachten die uiterst geloofwaardig overkomen. De muzikale omlijsting is sober om het woord timide maar niet in de mond te nemen. Bij Water and Sand draait het om de woorden die overigens voortreffelijk gezongen worden. Deze twee stemmen passen maar ik mis de spanning in de melodielijnen. De opener Far And Fallen en Feet Of God springen wat dat betreft boven de rest uit. Verder wordt er niet één steen gebroken. Terwijl je weet dat Thibaud daartoe in staat is. Luister maar eens naar de Harpan klassieker Gonna Break This Stone.

Ondanks de tekstuele schoonheid bleef deze plaat niet hangen. Is dat een probleem? Nee want de plaat doet het goed als je samen lekker op de bank zit met een goed glas wijn. Wie dan de diepte wil zoeken luistert naar wat verteld wordt. Geloof me, daar krijg je geen spijt van. (Blue Rose Records)