Hard Working Americans, Rest In Chaos

hard-working-americans-rest-in-chaosOnder de naam ‘Hard working Americans’ (een die Trump wel zal bevallen) gaan bekende singer-songwriters en sidemen schuil: Todd Snider (zang), Neal Casal (gitaar, zang), Jesse Aycock (gitaar, zang), Dave Schools (bas), Duane Trucks (drums) en Chad Staehli (keyboards). Als ‘Hard working Americans’ omarmen ze rock tot hard-rock. Op hun tweede, live opgenomen, CD ‘Rest in chaos’ staan voornamelijk originals, met daarnaast een cover van Guy Clark’s ‘The high price of inspiration’ (staat op ‘My favorite picture of you’), waarop de stem van Guy en zijn gitaarspel is te horen. Op ‘Massacre’ horen we Elizabeth Cook meezingen. Daarmee zijn twee heel aangename tracks op de CD genoemd. Denk voor een vergelijking aan ‘The South Austin Moonlighters’ of ‘The Resentments’. Helaas hebben de heren besloten om eens lekker vet uit te pakken op ‘Acid’, waardoor we de laatste paar van de bijna 8 minuten worden getrakteerd op jankende gitaren en vervormingen. Met recht ‘Rest in chaos’. Jammer, dit is te ongenuanceerd voor mijn smaak.

Afgezien van ‘Acid’ (mijn mening en smaak) is er best het een en ander te genieten op deze CD. En de speelduur van ruim 66 minuten is zeer acceptabel. (Thirty Tigers)