Aynsley Lister, Eyes Wide Open

aynsley-lister-eyes-wide-openVreemd genoeg wordt Aynsley Lister nog steeds gezien als een van de jonge generatie bluesgitaristen. Hij wordt in november 40! Een leeftijd die een Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan nooit hebben gehaald, een leeftijd waarop Eric Clapton zijn zoveelste verslaving de baas werd. En een nieuwkomer is hij ook niet. Zijn eerste cd verscheen twintig jaar geleden al. Nee, hij draait al heel wat jaren mee en heeft in die jaren een flinke catalogus opgebouwd. Zijn laatste cd “Eyes Wide Open” is de twaalfde die hij onder eigen naam uitbrengt.

Dertien nummers staan op de cd, waarvan er twaalf door hem zelf zijn geschreven. De enige cover is “Right As Rain” van Tommy Castro. Ondanks de al genoemde output is met het beluisteren van deze cd duidelijk dat de groei er nog steeds niet uit is. Lister ontwikkelt zich steeds meer als een goed songwriter, die, zoals in het begeleidende boekje staat, zijn observaties in muzikale vorm heeft gegoten. Muzikaal klinkt het puur en rauw; er is dan ook zo met zo min mogelijk takes gewerkt. De dertien nummers zijn stuk voor stuk gewoon goede songs. Voor mij steken er twee nog boven uit. “Won’t Be Taken Down” met de boodschap dat je jezelf niets moet aantrekken van jaloezie die wij allemaal wel eens ervaren, en het droevige “Kalina” over een jonge vrouw die zelfmoord heeft gepleegd.

Met “Eyes Wide Open” heeft Aynsley Lister een prima cd uitgebracht met prima bluesrock en nummers waarmee hij iets te vertellen heeft. (Straight Talkin’ Records)