Robert Ellis in top vorm

Ik had er al een tijdje naar uitgekeken en dinsdagavond was het zover. Een van mijn nieuwe muzikale helden stond in mijn favoriete club op het podium. De Qbus, Leiden was de eerste ‘werkplek’ van een Nederlands toertje van de Texaanse muzikant Robert Ellis. Ik zag Robert in 2014 voor het eerst in Texas, nadat dat geweldige album The Lights From The Chemical Plant net was uitgekomen. Ik was meteen verkocht door die geweldige melodieuze eclectische muziek.

robert-ellis-qbus-027

Robert is zelf een begenadigde zanger, die ook zelf aardig overweg kan op de gitaar. Met gitarist Kelly Doyle heeft hij een maatje waarmee hij menig gitaarduel aangaat. Het was gezellig druk in de Qbus. De sfeer was optimaal en de interactie met het publiek was geweldig. Robert Ellis had geen setlist en het ene verzoek na de andere werd door de goedlachse muzikant gehonoreerd. Alleen duurde het even voordat het verzoeknummer California werd gespeeld. Toen de aanvrager aangaf dat hij de trein (zogenaamd?) moest halen vroeg Ellis: Waar moet je dan naar toe? Naar California natuurlijk, was het hilarische antwoord.

robert-ellis-qbus

Dit jaar verscheen het titelloze album met fraaie nieuwe songs. Dit nieuwe album werd gemaakt net na de scheiding met Robert’s vrouw uit Nashville. De thematiek is gericht op het hebben van relaties en de liefde in al haar facetten. Nummers als Perfect Strangers, Amanda Jane en Elephant werden met veel passie gespeeld. De band met gitarist Kelly Doyle, bassist Geoffrey Muller en drummer Lisenbe was in topvorm.

robert-ellis-qbus-056

Gelukkig speelde Robert ook mijn verzoeknummer Houston met gruizig gitaarwerk halverwege deze track. Robert speelde ook zijn eigen lievelingsnummer Tour Song. Het concert werd met een spetterend slotnummer beëindigd, namelijk Sing Along. Dit interessante nummer gaat over de tijd dat hij opgroeide in The Bible Belt. De bandleden konden nog een keer volledig uit hun dak gaan bij dit dynamische liedje vol krankzinnige wendingen.