Fabrizio Poggi, Texas Blues Voices

fabrizio-poggi-texas-blues-voicesTexas heeft, zoals bekend, al vanaf het ontstaan van de blues, zeer vruchtbare grond geleverd. Denk aan namen als Blind Lemon Jeffersson, T-Bone Walker, Lightnin’ Hopkins, Johnny Winter en Stevie Ray Vaughan. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De Italiaanse mondharmonicaspeler Fabrizio Poggi leek het een goed idee om samen met een aantal Texaanse blues artiesten een CD op te gaan nemen. Het geheel is opgenomen in Austin, Texas met een band bestaand uit de gitaristen Bobby Mack en Joe Forlini, toetsenspeler Cole El-Saleh, bassist Donnie Price en drummer Dony Winn

De Amazing Texas Blues Voices worden gevormd door Carolyn Wonderland, Ruthie Foster, Mike Zito, W.C. Clark, Lavelle White, Bobby Mack, Mike Cross, Shelley King en Guy Forsyth. Toegegeven, van de tien nummers, is niet alles afkomstig uit Texas. Zo staan er Brownie McGhee’s “Walk On” en Muddy Water’s “Forty Days And Forty Nights” op, maar laten we geen kniesoor zijn. Het geheel is een prima cd geworden met uitstekende songs. Een aantal nummers steken boven de rest uit, waaronder “Walk On” met Ruthie Foster, “Mississippi, My Home” met Lavelle White, waarop Carolyn Wonderland en Bobby Mack elkaar op gitaar afwisselen, en “Run On” met Guy Forsyth op resonator gitaar. De CD is netjes verzorgd met een begeleiden boekje, waarin de gasten uitgebreid worden voorgesteld. (Appaloosa)