Ginger St. James, One For The Money

ginger-st-james-one-for-the-moneyMooie liedjes duren niet lang moet Ginger St. James gedacht hebben toen ze de studio introk om One For The Money op te nemen, een album dat negen nummers te bieden heeft die samen amper vijfentwintig minuten duren. St. James lijkt wel van die korte afstand te houden want eerder bracht ze al twee EP’s uit en een album, Diesel and Peas (2014), dat nauwelijks het halfuur haalt. Ze kiest dus niet zo zeer voor kwantiteit. De vraag die zich dan opwerpt is of ze wél voor kwaliteit kiest. Het antwoord daarop kan kort zijn: ja.

Zowel op haar vorige album als op dit nieuwe plaatje (nou ja, nieuw, het verscheen in april in de VS) laat St. James horen dat ze goed geluisterd heeft naar haar grote voorbeelden Loretta Lynn, Wanda Jackson en Brenda Lee, maar ook dat ze over voldoende talent beschikt om op haar eigen benen te staan. Luister maar naar de spetterende opener Pour Me dat rockabilly aan country koppelt. St. James legt hier de juiste accenten en toont zich als een vrouw die de wereld kent en zich niet uit het lood laat slaan, gebroken relatie of niet. In Honeymoon Stage, een tearjerker van de bovenste plank, laat ze dan weer horen dat ze zich kwetsbaar en breekbaar durft op te stellen. Wat ze ook durft, is zonder knipperen te putten uit diverse stijlen. Rockabilly, country, een beetje blues, als het past binnen de song wordt het gebruikt. Het zijn de ingrediënten van een heel leuk, maar wel erg kort plaatje. De volgende keer mag het best een beetje meer zijn. (Busted Flat Records)