The Waydown Wailers, Empty Promises

the-waydown-wailers-empty-promisesOp het Woodstock Records label verschenen onder andere CD’s van Rick Danko en Garth Hudson, twee leden van de legendarische ‘The Band’, de meest recente CD’s van de ‘New riders of the purple sage’ en vele CDs van ‘Professor Louie (is Aaron Hurwitz) & The Crowmatix’, een voor mij onbekende formatie die sterk betrokken is bij de tweede CD van de ‘Waydown Wailers’: Aaron produceerde de CD en speelde mee op hammond orgel, elektrische en akoestische piano, synthesizer, accordeon en background vocals.

De Waydown wailers zelf zijn Dave Parker (gitaren, mandoline, vocals), diens broer Christian Parker (rhythm & B-bender, lead gitaar), Connor Pelkey (bas, background vocals) en Michael Scriminger (drums, percussie). Naast Hurwitz zingt Miss Marie ook mee. De muziek van 9 van de 10 songs op de CD werd geschreven door de Parkers en Scriminger, de lyrics zijn van David Parker met in de song ‘Still water’ hulp van Christian. Het tiende nummer is een lekkere cover van het overbekende ‘Susie Q’ van Dale Hawkins uit 1957, een nummer dat we kennen van The Rolling Stones (1964) en Creedence Clearwater Revival (1968). Ze beschrijven hun muziek als ‘Outlaw Jam Rock’ en beschrijven het als een mengsel van swamp rock, blues, country, jam en een beetje Americana. Wat hoor je dan? Redelijk originele roots-rock uit de USA. Aardige songs, lekker gespeeld en goed gearrangeerd. Een leuke verrassing binnen het geheel is een lekker country nummer, het walsje ‘Still water’.

Een verrassend lekkere CD, deze ‘Empty promises’ van de Waydown Wailers. Vanaf de opener ‘Don’t let life pass you by’ met het orgeltje en de mandoline in de hoofdrol via ‘Jealousy’ (zou niet misstaan in het oeuvre van The Band) en meer lekkere rockers naar het walsje ‘Still water’ met zijn accordeon tot aan de swampy afsluiter ‘Whiskey & cornbread’ is het genieten. (Woodrock Records)