Muzikale afwisseling Blues aan zee festival

Al meer dan 15 jaar organiseert de Stichting Blues Aan Zee blues concerten in het Westland. Afgelopen zaterdag organiseerde deze stichting een leuk festival in De Noviteit, te Monster. Er stonden zes acts op het programma, die verdeeld waren over 3 podia. De viermansformatie Flat Tire deed de aftrap. Een lekker bandje met 2 gitaristen (Marcel Shuurman en Eric Lopez Cardozo) en een gedegen ritme-sectie (met Nico Druijf als vervanger op de bas).

Flat Tire

Flat Tire

Herbie & Guitar Ray was de volgende act. Dat is een combinatie van een geweldige gitarist en een onwijs goed spelende harmonicaspeler.

Herbie Guitar Ray

Herbie Guitar Ray

De verrassing van de avond was Shakedown Tim & The Rhythm Revue. Dit viertal uit België speelt zo’n beetje elke vorm van blues. Mooi was onder meer de funky uitvoering van Tramp (Lowell Fulson).

Shakedown Tim & The Rhythm Revue

Shakedown Tim & The Rhythm Revue

De gelegenheidsformatie Forever Young zorgde voor de broodnodige afwisseling. Geweldige nummers (veel oudjes)  van Neil Young  (o.a. Cinnamon Girl en Everybody Knows This Is Nowhere) werden met veel humor en enthousiasme gespeeld door het trio  met zanger Henk Koorn (Hallo Venray) en de gitaristen Polle Eduard (Tee-set) en Ferdinand Bakker (Alquin).

Forever Young

Forever Young

De akoestische 4 mans bluesband  Ramblin’ Dog speelde een gedegen set. Het oogde niet spectaculair deze 4 zittende mannen, maar de liefde voor de blues straalde er van af. Een mooie versie van de gospel John The Revelator en een prachtige train-song waren de hoogtepunten.  Dit jaar won Ramblin’Dog de publieksprijs  op de Dutch Blues Challenge.

Ramblin' Dog

Ramblin’ Dog

Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars was een goede afsluiter van dit blues festival. De Duitse Kai speelde pittige Chicago en Texas blues. Hij had een geweldige saxofonist in de gelederen, die ook wel raad wist met de smoelschuif. De Stichting Blues Aan Zee kan trots zijn op dit festival, waarbij vooral de afwisseling in blues stijlen mij goed beviel.

Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars

Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars