Honey Island Swamp Band, Demolition Day

honey-island-swamp-band-demolition-dayEen vijftal klasbakken uit New Orleans presenteert zich als de Honey Island Swamp Band. Hun muziek is een lekker vet mengsel van blues, roots, southern rock, country en soul (het wordt wel Bayou-Americana genoemd, vergelijkingen zijn te maken met ‘Music from Big Pink’ van The Band en ‘Willin’ van Little Feat) dat elke feestganger tot extase zal brengen. Zanger en voorman Aaron Wilkinson (tevens mandoline, gitaar en harmonica) heeft zo’n lekkere ruige strot, zijn companen zingen allemaal mee, uitgezonderd toetsenist Trevor Brooks. De overige instrumenten zijn de obligate gitaar/bas/drums met wat extra hulp van blazers. De elf songs zijn zonder uitzondering originals, geschreven door Wilkinson (5), gitarist Chris Mulé (4) en de laatste twee door Wilkinson en Mulé gezamenlijk respectievelijk Mulé/Wilkinson en bassist Sam Price. Demolition Day is een echt verrukkelijke CD met veel variatie, zie de stijlen in hun mix. De band bestaat inmiddels 10 jaar, de oprichting vond plaats in San Francisco waar de bandleden na de beruchte orkaan Katrina (zomer 2005) terecht waren gekomen. Het nummer ‘Head high water blues’ refereert aan deze vreselijke gebeurtenis. Niet onvermeld mag blijven dat de productie in handen is van Luther Dickinson (van de North Mississippi All Stars).

Voor de liefhebbers van hecht-doortimmerde aangename southern rock met country- en bluesfeel. Gewoon hele lekkere muziek! (Ruf Records)