Rod Melancon, LA 14

rod-melancon-la-14Uit het zuiden van Louisiana komt deze roots rocker Rod Melancon. Na twee volledige CD’s heeft de man voor een nieuwe aanpak gekozen en de kennismaking hiermee gaat via een EP’tje met slechts 5 nummers en nog geen 17 minuten speelduur, bedoeld als een preview van een later dit jaar gepland volledig album. De titel LA 14 verwijst naar de State Highway LA 14, in de omgeving waarvan Melancon is opgegroeid. De verpakking van de EP is volwassen te noemen, een doosje met plastic inlay en een net tekstblaadje. Naast Melancon op zang en akoestische gitaar horen we maar liefst 9 anderen op een gemêleerd instrumentarium: naast gitaren, bas, drums/percussie horen we orgel, synthesizer, fiddle en pedal steel.

De muziek is uitermate gevarieerd: van rock via bluesy swamp en psychedelische herrie naar leuke country (voor mij het prijsnummer, tevens de titelprijs: ‘A man like me shouldn’t have a gun’) en een gevoelige ballad (de afsluiter ‘By her side’). Afgezien van het in mijn ogen volkomen misplaatste herrie nummer ‘Lights of Carencro’ is dit een leuke CD, de songs zijn geschreven door Melancon zelf, producer Brian Whelan (ooit de solo-gitarist van Dwight Yoakam) droeg bij aan ‘Lights of Carencro’ (Blue Elan Records)