Jim & Lynna Woolsey, Heart And Soul, Blood And Bone

jim-lynna-woolsey-heart-and-soul-blood-and-boneOver het echtpaar Jim en Lynna Woolsey (Indiana, USA), meer dan 30 jaar samen in de bluegrass, schreef ik twee jaar geleden bij het verschijnen van hun (bluegrass-) eersteling (na vele jaren samen musiceren, er verschenen twee eerdere CD’s, resp. Americana/Bluegrass (2007) en gospel (2009)) ‘The road that brings you home’: ‘Bijna 50 minuten topklasse bluegrass’. Een leuke verrassing! De opvolger is er nu, twee jaar later. Het gitaar spelende en samen zingende paar krijgt op de nieuwe CD hulp van Jim Lauderdale, The Chapmans, John Pennell en Craig Market.

Bijna 40 minuten duurt de CD, waarop 11 nieuwe originals van het paar staan. Wederom is de muziek bluegrass van topklasse, er wordt puik gemusiceerd op de bekende bluegrass-instrumenten, naast gitaar en bas fiddle, dobro, banjo en mandoline. De Bluegrass liefhebbers hebben uiteraard ‘The road that brings you home’ al omarmd en aangeschaft en weten de weg naar de minstens even prettige opvolger ook wel te vinden. Mijn favoriete nummer is het vlotte ‘Yesterday’ met o.m. zijn twin fiddles.

Inmiddels vaste waarden in de Bluegrass wereld, deze Jim and Lynna Woolsey! Topklasse! (Broken Record Records)