Erika Kulnys, Rise Up

erika-kulnys-rise-upIn de serie zwoele fluisterstemmen met ‘kinderlijke’ uitstraling is het de beurt aan Erika Kulnys, opgegroeid in Nova Scotia in Canada. Volgens haar website is zij toe aan haar zevende CD (mits ik allen goed begrijp) en ze pakt uit met een puike begeleiding. Wat te denken van Jim Henry (gitaren, mandoline en dobro), Dave Mattacks (drums, percussie, piano), Richard Gates (bas), Ian Kennedy (viool) en Catherine Bent (cello). Zelf speelt Erika piano en akoestische gitaar. Vocale hulp is er van vier verschillende dames. De songs zijn prima, 11 van de twaalf schreef ze zelf, in een tweetal is er hulp van een collega, en het nummer ‘Honeysuckle’ is een cover van Carla Gover (uit 1996). Zoals ik al noemde is de stem van Erika voor vermoedelijk een aantal liefhebbers te uitgesproken, je moet ervan houden, zo’n stem in de hogere regionen met die wat kinderlijke uitloop. Maar voor mij blijft het redelijk binnen de perken van het aangename. Dus is de CD gewoon een goede CD, de verpakking is kleurrijk en er is een prachtig tekstboekje aanwezig.

Dus is het overheersende oordeel positief. Goede CD met vooral prachtige songs en een prima sfeer (let op de viool en de cello in een aantal nummers!). (independent)