Hank Vann, Death Head Ukulele

hank-vann-death-head-ukuleleOpgenomen in Queensland, Australia, gemixed en gemastered in Thailand, deze ultrakorte EP van Hank Vann. Slechts vier eigen nummers, waarin Vann alle instrumenten en de zang voor zijn rekening neemt en er alleen hulp op drums is (Lawry Goodwin). De muziek is singer-songwriter stuff met een twang en een country vibe. Niet onaardig, vooral door de twangy gitaar van Vann in de titeltrack. Het nummer ‘Twilight town’ lijkt qua sfeer weggelopen uit een Stones record uit de jaren 70, de afsluiter ‘The 12.05 to hell’ is een prettige midtempo rocker. Op Vann’s website staan nog vier werkstukken vermeld, allen voor $10. Geen info verder.

Niet onaardig, deze EP van Vann, maar ook geen verrassende binnenkomer. Beetje weinig waar voor de 10 dollar (Australische, neem ik aan) die je ervoor moet neerleggen. Australicana! (Punslinger Records PR 044)