Feel Like Going Home, (The Songs Of Charlie Rich)

feel-like-going-home-the-songs-of-charlie-richCharlie Rich kennen we als een country-zanger met een aantal soft-country hits. Denk aan ‘Behind close doors’ en ‘The most beautiful girl of the world’. Maar voor deze hits speelde en zong hij met enkele groten uit de Sun-sound in de jaren 50, met name Jerry Lee Lewis, Carl Mann en Johnny Cash en had hij een aantal rock ‘n roll hits, zoals ‘Lonely weekends’ (1960).

De man werd geboren in Arkansas in 1932 en overleed onverwacht in 1995 in Louisiana. Ook voor hem is er nu een tribute-album verschenen. Grappig genoeg horen we naar verhouding meer van zijn rock-achtige songs uit zijn beginperiode in de early sixties dan zijn zwoele country-songs. Veel relatief onbekende songs dus, en dat maakt de CD extra interessant. Voeg daarbij dat een aantal van de meewerkende artiesten ook (voor mij) relatief onbekend zijn. Naast bekende mensen als Jim Lauderdale (‘Lonely weekends’), Will Kimbrough (‘sittin’ and thinkin’), Shooter Jennings (een heerlijk rockende ‘Rebound’) horen we Charlie Rich jr in een prachtige rockabilly versie van het bekende ‘Break up’, ene Holli Mosley in een soulvolle versie van ‘Who will the next fool be’, Anita Suhanin in het mij onbekende subtiele ‘Midnight blues’, Preston Shannon in het lekker huppelende ‘Easy money’, Johnny Hoy in het soulful bluesy ‘Don’t put no headstone on my grave’, good old Keith Sykes met Grace Askew in weer zo’n lekkere rocker, ‘Everything I do is wrong’ en tenslotte Kevin Connolly in een van de weinige ballads ‘Feel like going home’ (uit 1971).

Een verrassend geslaagde tribute-CD, vooral door de relatief onbekende liedjes en dito artiesten. Ik heb geen info gevonden over de begeleiders, maar ze doen het uitstekend op deze CD. (Memphis International)