Douglas Greer, Baja Louisiana

douglas-greer-baja-louisianaUit Austin, Texas komt de nieuwe CD van roots-rock, country-rock, Americana held Douglas Greer (geboren in Port Arthur, Texas) tot ons. Ter herinnering: zijn debuut stamt uit 2006, “Just a man’ en was een nummer 1 op de EAC (European Americana Chart). Onze eigen Jan Janssen schreef destijds in Real Roots Cafe: ‘’Just a man’ is a brilliant debut album, the lyrics have ingenious character sketches that could have appeared in any bestseller book. One of the best alternative country rock CDs of the year’.

Zijn net verschenen tweede CD heeft mij zeer bekoord. De Austin, Texas feel is overduidelijk aanwezig, de songs zijn uitstekend, de arrangementen prachtig. Voor de kenners: denk aan de muziek van Will T. Massey, een andere Austin heroes, maar ook de vergelijking met Ryan Adams, Joe Ely en James McMurtry kan worden gemaakt. Lekkere licht-gruizige stem, puike begeleiding, met soms een rol voor de accordeon (Cajun feel dus, vandaar de titel van de CD), orgel en elektrische gitaar. We horen bekende musici uit Austin meespelen, zoals Bradley Kopp (gitaar), David Grissom (gitaar), Mark Hallman (keyboards, gitaar, bas, drums, vocals, tevens producer) en Michael Ramos (keyboards, accordeon).

Een CD voor mijn jaarlijstje, deze gave Americana CD uit Austin, Texas. Laten we hopen dat het niet weer tien jaar duurt voordat er een opvolger is. De pure klasse van Greer hoort vaker beluisterd te worden. (Zilker Park Records)