Giles Robson, For Those Who Need The Blues

giles-robson-for-those-who-need-the-bluesMet zijn oude band The Dirty Aces heeft de uit Groot-Brittannië afkomstige Giles Robson als mondharmonicaspeler al flink naam weten te maken. Mondschuifcollega’s als Paul Jones en Sugar Blue noemen hem een van de beste ter wereld. “For Those Who Need The Blues” is de eerste soloplaat die hij uitbrengt. Hierop wordt hij vergezeld door gitarist Andy Knight, bassist Jeff Walker en drummer Darren Crome.

Bij het beluisteren van het album voel je je teruggevoerd naar de tijd van Muddy Waters met Little Walter of de vroege jaren van de Fabulous Thunderbirds. Het klinkt puur, rauw en opwindend. Dat wordt meteen duidelijk bij de opener “Shady Heart”. De twee instrumentals, “Andy Steps Out” met een hoofdrol voor gitarist Andy Knight, en “G.R. Shuffle” swingen dat het een lieve lust is. En “Summa That Good Stuff” doet mij denken aan Dr. Feelgood. Maar niet alleen van de muziek valt te genieten. Ook de teksten gaan nog ergens over. Reden te meer om er rustig voor te gaan zitten en de muziek op je in te laten werken. Bijzonder fraai is het laatste nummer “A Walter Shade Of Blue”, een eerbetoon aan Little Walter.

Op 21 januari 2017 treedt Giles Robson samen met James Harman en Magic Dick op in de North Sea Jazz Club. Een gelegenheid om te zien of hij zich tegenover deze twee legendes staande weet te houden. (V2 Records)