Band Of Friends, Repeat After Me

band-of-friends-repeat-after-meIk moet zeggen dat ik dit album van Band Of Friends met de nodige scepsis in de cd-speler schoof, maar al na de eerste luisterbeurt was ik aangenaam verrast. Natuurlijk was er voorheen al weinig aan te merken op de muzikale kwaliteiten van Marcel Scherpenzeel (gitaar/zang), Gerry McAvoy (bas/zang) en Ted McKenna (drums/zang), maar het ‘A celebrating the music of Rory Gallagher’ was eerlijk gezegd aan mij niet echt besteed. Ik had wat dat betreft het origineel te vaak gezien om met een kopie, hoe goed ook, genoegen te nemen.

Met dit album krijgt de band volledig eerherstel van mij. Elf nummers, waarvan tien originals, aangevuld met een prima cover van Frankie Miller’s “A Sense Of Freedom”. De geest van Rory waart duidelijk rond in een aantal nummers, maar dat is geen probleem. De nummers zijn stuk voor stuk sterk. Een belangrijke verbetering is de meerstemmige zang en Marcel Scherpenzeel is als zanger en gitarist sterk genoeg om niet op de typische Rory-trucjes te hoeven teren.

Hoewel zijn aandeel bescheiden is, was het ook goed om Ted’s voormalige Sensational Alex Harvey Band-maatje weer eens te horen op toetsen in het ingetogen “Homeland”. Verder zijn er gastbijdragen van Mae McKenna (achtergrondzang) en Mark Winterburn (akoestische gitaar)

Als deze nummers de basis worden van hun live setlist, dan wordt het tijd om weer een een concert van de Band Of Friends te gaan bezoeken. ‘Repeat After Me’ is een prima en gevarieerd blues-rock album geworden. (Independent)

  • Friday 25th November, Drachten (NL), Iduna Poppodium
  • Saturday 26th November, Den Bosch (NL), W2 Poppodium
  • Sunday 27th November, Weert (NL), De Bosuil