Howard & Skye, Milkweed

Howard & Skye, MilkweedEen nieuw duo uit Austin, Texas, Jonathan Howard (gitaar, zang) en Blueflower Skye (percussie, zang). De elf songs op hun debuutCD ‘Milkweed’ schreven ze zelf. Na diverse malen beluisteren blijft een steeds prettiger indruk achter. De CD start bluesy met ‘Vampyre Blues’ met Howard in een zingende hoofdrol, waarna Blueflower (mooie naam, toch!) met haar hese, sexy stem ons betovert met het voor mij mooiste nummer van de CD, de gevoelige ballad ‘Pretty Weed’.

Howard brengt ons dan weer terug in bluesland met zijn ‘None now, thanks’, waarin we de eerste harmoniezang genieten. Een prachtig gearrangeerd nummer overigens. Skye komt dan met een subtiel walsje, “Shivered pine’ met wederom samenzang, zij het een beetje ‘distant’. In het daaropvolgende ‘Big Joe’ (zang van Skye) horen we een mondharmonica (wie, o, wie?). We zijn dan halverwege een tot dusver veelbelovende CD. En de overige songs zijn prima, daar niet van, maar ik mis een zekere spanning, de muziek en zang blijft wat eenvormig, zij het beslist de moeite waard. Misschien komt het door de begeleiding, Howard speelt uitstekend gitaar (luister maar naar de mooie solo in ‘A little time alone’), de percussie van Skye is adequaat, maar wat meer begeleiding zou de muziek van dit potentieel goede duo ten goede komen.

Een goede CD, deze “Milkwood’, ik heb er met veel plezier naar geluisterd. Zonder meer een belofte voor de toekomst (Independent)