Luke Winslow-King, I’m Glad Trouble Don’t Last Always

luke-winslow-king-im-glad-trouble-dont-last-alwaysVolg de carrière Luke Winslow-King vanaf 2013. Het uiterst knappe gemaakte The Comin Tide en het daaropvolgende Everlasting Arms schoof heerlijk tussen mijn oortjes. I’m Glad Trouble Don’t Last Always staat stiekempjes al een paar weken in de platen schappen. Zonder al te veel tamtam daarover te maken kruipt deze plaat mij al een aantal weken onder mijn huid. Zoals de titel al doet vermoeden, heeft Luke Winslow-King een zelf reflecterende plaat gemaakt, en dat spreekt mij meestal aan.

I’m Glad Trouble Don’t Last Always opent totaal anders dan je van hem zou verwachten. De bottleneck slidegitaar virtuoos maakt meteen een punt in de opener On My Way. Het lekkervet uitgevoerde bleusnummer wordt opgevolgd door de titeltrack. Doe je ogen dicht en je hoort Randall Bramblett zingen en Sonny Landreth in de verpersoonlijking van Luke Winslow-King. Dan duiken er een paar titels op die volgens mij te maken hebben met Winslow-King’s verbroken relatie met Esther Rose King. Change Your Mind, Heartsick Blues en Esther Please laten niets tot die verbeelding over. Boosheid slaat om in en acceptatie. Luke Winslow-King reflecteert “jij bent het beste wat ik ooit heb gehad”. Dan ineens laat de sores achter zich in het lekker in het gehoor liggende Watch Me Go. Moet gezegd worden het zijn niet de meest in het oog springende songs op dit album. Deze plaat kent een kop en staart met de afsluitende songs Louisiana Blues en No More Crying Today. Prachtig!

I’m Glad Trouble Don’t Last Always is weer zo’n plaat die er toe doet. Fijne vintage jazz, blues en country arrangementen die volgens mij een nieuwe levensfase van Luke Winslow-King inluiden. (Bloodshot Records)