Living Room Heroes, Days Well Spent

living-room-heroes-days-well-spentLiving Room Heroes is de naam van het samenwerkingsverband tussen Henri Zoetbrood (akoestische gitaar, lead zang) en Marc van Hout (elektrische gitaar, achtergrondzang) uit Nijmegen. Een paar jaar geleden verschenen twee EP’s. De songs op Head Over Heels en Fool To Believe, gleden subtiel, akoestisch en intiem voorbij. Het ontbreken van de nodige spanning was de oorzaak dat de songs niet echt bleven kleven. Het wachten was op een volwaardige volwassen opvolger. Tja, en die is er nu in de vorm van Days Well Spent.

Weet niet precies wat er op muzikaal gebied bij de heren in kwestie veranderd is maar het kwartje lijkt gevallen. Die constatering maakt ik al na amper een minute geluisterd te hebben naar de aanstekende opener 30 Something. “Get older is not that bad”, zeg ik dan als ik even daarna met het kolkende City Lights in aanraking kom. De “on the road” observaties maken plaats voor het twee vliegen in een klap liedje Daisy’s Blues. Funky grooves en “melting pot” blues hechten dan naadloos. Days Well Spent lijkt gejat van The Black Crowes maar de Living Room Heroes doen daar toch echt hun eigen ding mee. Had ik het al gehad over de uitstekende rhythm sectie? Luister maar eens naar Diesel en Future Of Mankind. Drummer Björn van den Boom en bassist Rodrigo Davids staan hun mannetje hoor. Let ook eens op dat subtiele orgeltje in laatst genoemde liedje. Producer en toetsenist Gabriel Peeters valt op door niet aanwezig te zijn. Heerlijk! Bijna aan het einde komt het country rock liedje Scratches And Bruises langs. Leg de lat bewust hoog door de Living Room Heroes hier te vergelijken met The Eagles uit hun Desperado tijd.

Days Well Spent is wat je noemt een all inclusive plaatje. Grappig om te vernemen dat men zich heeft laten inspireren door mensen als Ben Harper en Amos Lee. Met alle respect de 13 tracks op deze plaat hebben simpelweg een eigen smoelwerk gekregen. (Butler Records)

Go them:

 • SAT 29 OCTOBER Bluesroute Helmond
  SUN 30 OCTOBER Taverne Bergen Bergen
  SAT 5 NOVEMBER Huiskamerconcert @ Eline Stellendam Ouddorp
  SUN 6 NOVEMBER Theater De Tamboer Hoogeveen
  THU 10 NOVEMBER Cafe De Cactus Hengelo
  SAT 19 NOVEMBER Struun Texel
  SUN 20 NOVEMBER Struun Texel
  FRI 25 NOVEMBER RTV Rijnmond/live Uit Lloyd Rotterdam
  SUN 22 JANUARY Muziekcafe Miles Amersfoort
  FRI 27 JANUARY Parkstad Radio Landgraaf
  TUE 7 MARCH Crossroads RadioBergen op Zoom
  SUN 12 MARCH Café De Twee Wezen Sassenheim
  SUN 23 APRIL Cultureel Cafe Ammerstol Schoonhoven
  FRI 15 DECEMBER Podium Café ‘Peter en Leni’ Groningen