Annie Keating, Trick Star

annie-keating-trick-starOuder worden en toch dezelfde gedrevenheid en passie hebben als toen je nog jong was, is het centrale thema van het nieuwe album van Annie Keating. In het laatste nummer Phoenix zingt zij dan ook… find a way now to begin. The day is wide open. It calls for something more.

Trick Star is het zevende album van deze muzikant uit Brooklyn, New York. Het is een luisterrijk album met 13 fraai muzikaal omlijste nummers. De titel verwijst naar de eerste (een soort BMX-) fiets, die net als de eerste gitaar haar een bevrijdend gevoel gaf, toen zij nog in Boston woonde.

Het album opent met een opgewekt liedje You Bring The Sun met een opvallende rol voor de sprankelende gitaar van Chris Tarrow. In The Valley is een mooi liedje waarin Annie een sfeerrijk plekje zoekt om heerlijk naast haar geliefde te kunnen liggen. De song Lucky klinkt lekker luchtig door mooi mandolinespel en fraaie koortjes. Time Come Help Me Forget is een van de meer pittige nummers. Een melancholiek lied over onbeantwoorde liefde (Fool For You) is fraai gearrangeerd met stemmige horns. Het album sluit af met het eerder genoemde Phoenix. Een eigentijds klinkende gospel , waarbij Annie Keating vocale steun krijgt van het 17 koppige meisjeskoor Brooklyn Youth Chorus.

Dit nieuwe album van Annie Keating is een luisterrijke CD met afwisselende en melodie sterke songs. (Independent)