Clarence Bucaro, Pendulum

Clarence Bucaro, PendulumSlechts een jaartje na zijn voorlaatste en achtste solo-CD ‘Like the 1st time’ is er al een opvolger van de uitstekende singer-songwriter Clarence Bucaro, inmiddels alweer een tiental jaren wonend in Brooklyn. Clarence schreef alle 10 songs op ‘pendulum’ zelf, de afsluiter samen met niemand minder dan Allison Moorer, die op de CD-opname ook meezingt.

Clarence pent prettige, goed lopende songs en brengt een lekkere afwisseling aan in zijn arrangementen. Dat levert dus weer een uitermate aangename CD op. Luister naar het heerlijke ‘Girl in the photograph’ met zijn ska-ritme, het walsje ‘Emerald eyes’, het soft-rockende ritmische ‘Quiet man’, de mid-tempo ballad ‘Barcelona’, geen zwak nummer op de CD. De begeleiding is kleinschalig gehouden, naast Bucaro op vocals en gitaar horen we Scott Ligon op bas, piano, keyboards en bgv, Alex Hall op drums, Wurlitzer en accordeon en Rich Hinman op pedal steel en elektrische gitaar. En natuurlijk Allison Moorer in de prachtige afsluiter, ‘Strangers’, overigens een country-walsje en wat voor een!

Clarence Bucaro verdient meer aandacht, het is een uitstekende singer-songwriter met een aangenaam, goed in het gehoor liggend repertoire. (Twenty Twenty Records)