Doug MacLeod, Live in Europe

doug-macleod-live-in-europeHet nieuwe album van Doug MacLeod heet Live In Europe. Live In Oudeschans klonk zeker niet of is marketingtechnisch niet verstandig. De opnamen van deze CD werden op 26 en 27 november 2006 gemaakt in het Wapen van Oudeschans en zijn ooit op de (inmiddels uitverkochte) DVD The Blues In Me uitgebracht. Black and Tan Records vond deze opnamen zo uniek dat zij besloten om deze opnieuw – maar dan nu op CD – uit te brengen. Dat is een terecht besluit, want Doug MacLeod was ondanks een griepje in topvorm. Negen van de oorspronkelijke elf opgenomen songs staan op de nieuwe live-cd.

Doug McLeod in zijn eentje op zijn National gitaar, die het koosnaampje van Spooky heeft, verveelt geen moment. De 70 jarige muzikant weet inmiddels hoe je een show opbouwt. Hij is een meester in het vertellen van verhalen (vol humor), maar de meeste daarvan zijn nu weggehaald. Echter wel te lezen op zijn website. Absoluut hoogtepunt is de liefst 14 minuten durende track The New Panama LTD. Een eigenzinninge bewerking van Bukka White’s trainsong Panama Limited, waarop Doug zijn verschillende gitaartechnieken op grandioze wijze etaleert. Mooi is ook de positivo-song Cold Rain. Hoe moeilijk het leven ook soms kan zijn, blijf in jezelf geloven is het motto. Turkey Leg Woman is een ode aan een Rubens-vrouw waar je de nodige houvast aan hebt.

Meer dan zeventig minuten luistergenot biedt deze live-cd van de Meester op de akoestische gitaar. Dit eigen werk – gebracht vol passie – zal een inspiratiebron zijn voor elke bluesgitarist. (Under The Radar Music Group) Go see him soon…

  • Wed. 09 Nov. 2016, Pauluskerk / Live@Paulus in Oss
  • Tue. 15 Nov. 2016, Missy Sippy in Gent (B)
  • Wed. 16 Nov. 2016, ’t Rozenknopje, Eindhoven
  • Thu. 17 Nov. 2016, CHV Noordkade, Veghel
  • Fri. 18 Nov. 2016, Le Parc in Luik (B)