Anthony D’amato, Cold Snap

anthony-damato-cold-snapAnthony D’Amato’s vorige CD The Shipwreck From The Shore was voor mij een openbaring in de moderne popmuziek van vandaag. “The Shipwreck From The Shore raakt de randen van een Pete Yorn en het orkestrale van Bon Iver. Anthony D’Amato perforeert die klanken en voorziet de leegtes met een compleet eigen geluid.”, schreef ik in de bespreking daarvan.

Cold Snap ligt helemaal in het verlengde van zijn voorganger. Wat mij betreft minstens zo goed of misschien nog wel beter. Om te beginnen is de aanpak is iets of wat steviger. Oh My Goodness, Rain On A Strange Roof en Golden Gloves beuken de eerste elf minute van deze plaat. Heerlijk voorzien van een open sound en o zo herkenbaar eigentijds. Lekker sloom komt If Youare Gonna Build A Wall om de hoek kijken. De rake klappen in Blue Blooded laten je alle hoeken van je kamer zien. Deze jonge laat je adrenaline koken met beeldende songs die zich vastbijten in je lijf. De psychedelische klanken van King Crimson en Velvet Underground mogen dan wel gedoofd zijn, Anthony D’Amato brengt ze weer tot leven.

Cold Snap schaf je aan als je een vernieuwend muziekdenker bent. Vind je het niet erg dat aan oude tradities geknabbeld wordt, dan gaat deze plaat lang mee. Het bewijs Anthony D’Amato wordt op maat levert in de Ballad Of The Undecided. The Allman Brothers Band zou er jaloers op worden. (New West Records)

Go see him LIVE in NL soon…

 • Jan 20, 2017 Den Haag (NL) Paard Van Troje
  Jan 21, 2017 Groningen (NL) Vera
  Feb 01 , 2017 Amsterdam (NL) Paradiso
  Feb 02 , 2017 Utrecht (NL) Tivoli Vredenburg
  Jan 20, 2017 Den Haag (NL) Paard van Troje
  Jan 21, 2017 Groningen (NL) Vera
  Feb 1, 2017 Amsterdam (NL) Paradiso
  Feb 2, 2017 Utrecht (NL) Tivoli Vredenburg