Eli Barsi, Portrait Of A Cowgirl

Eli Barsi, Portrait Of A CowgirlZoals de titel doet vermoeden hebben we te maken met een country-CD! En een leuke ook! Geen gelikt Nashville-poduct, maar een sympathieke akoestisch ingevulde CD. Deze Eli Barsi is een inwoner van de prairiestaat Saskatchewan in Canada en is aan haar 13e (!) CD toe met ‘Protrait of a cowgirl’.

De twaalf songs zijn geschreven door Barsi zelf, met in een viertal nummers hulp van anderen. In de begeleiding ruimte voor gitaren, mandoline, dobro, steel gitaar, fiddle, piano, B3 en accordeon. Barsi draagt de CD op aan alle sterke vrouwen die ze heeft leren kennen. Dat haar moeder daar één van was wordt in de titelsong evident. Andere namen die ze noemt zijn die van haar zuster Lori Jane paul en haar dochter Katy Cunningham.

De CD heeft mij aangenaam verrast, Eli Barsi heeft een heldere, soepele stem, schrijft vrolijke, aanstekelijke songs en heeft een puike begeleiding. Ze is ook niet bang voor een uitstapje naar heerlijke Western Swing (‘Prairie skies’), een nummer waarin ze ook nog eens voortreffelijk jodelt. Het vermelde waard is de gastvocalist in ‘A real partner’, Brett Kissel, het nummer is midtempo en heeft dus prachtige duetvocals en uiteraard is er ook een walsje, ‘God only knows’ (geheel anders dan de ‘God only knows’ van The Beach Boys. Veel leuke en vrolijke deuntjes, heel aangenaam!

Een ongecompliceerde CD, deze ‘portriat of a cowgirl’, beslist de moeite waard. Prima prairiecountry uit Canada! (Independent)