Jesse Aycock, Flowers and Wounds

jesse-aycock-flowers-and-woundsJesse Aycock is een singer-songwriter uit Tulsa, Oklahoma. In Tulsa zetelt ook het relatief jonge kwaliteitslabel Horton, dat met name aandacht geeft aan lokale musici. Dus nu ook Jesse Aycock, die met ‘Flowers and wounds’ zijn derde CD sinds zijn debuut ‘Life’s ladder’ uit 2008 scoort. Reeds in 2014 in de USA uitgekomen, maar nu dus ook hier.

Als je de CD afspeelt denk je in eerste instantie aan een nieuwe van Michael Fracasso, zozeer lijkt Jesse’s stem op die van Michael, een ‘hoge tenor’ dus. De opnames vonden plaats in de beroemde Church Studio in Tulsa, ooit (jaren 70) het domein van Leon Russell en plaats van handeling van CD’s van o.m. J.J. Cale. De begeleiding mag er ook zijn, in de eerste plaats is daar Neal Casal op gitaar, maar ook David Hidalgo (Los Lobos) speelt op gitaar mee in een aantal nummers. Zowel Jesse als Neal zijn overigens betrokken bij de groep ‘Hard working Americans’. Terug naar de CD. Jesse brengt een lekker mengsel van swingers en ballads, met elementen van rock, pop, country en folk. Optimale Americana met sterke songs en prima teksten. Het beste nummer is voor mij de titeltrack, up-tempo en lekker swingend met een hoofdrol voor de B3.

Jesse Aycock is een bekende side-man, hij speelde op legio CD’s mee van collega’s. maar als solo-artiest staat hij ook zijn mannetje, getuige deze zeer geslaagde Americana-schijf! Zeer de moeite waard. (Horton Records)