The Wild Ponies, Radiant

The Wild Ponies, RadiantAlweer drie jaar geleden werden we verrast door de debuutCD ‘Things that used to shine’ van ‘The Wild Ponies’, ofwel het echtpaar Doug en Telisha Williams, afkomstig uit East Nashville. Opvallend waren de prima songs en de heerlijke sexy stem van Telisha. De opvolger laat horen dat het duo alleen maar beter is geworden. ‘Radiant’ is een prachtig voorbeeld van country-rock met een hoofdrol voor Doug op gitaren en percussie en Telisha op bas en daarnaast alleen nog hulp van Megan Jane op drums en de geweldige Fats Kaplin op strings en steel plus wat background vocals van Tras Sasser en Brett Stewart.

Net als op de voorganger is er sprake van een mooie balans tussen ballads (zoals het prachtige country-walsje ‘The night we never met’, waarin Fats zijn steel gitaar streelt), mid-tempo songs (met als mooiste ‘Big blue sun’), rock (‘Graveyard train’), country-rock (‘Born with a broken heart’, ‘Home is where the road goes’), folk (‘Love is not a sin’) en licht-experimenteel (‘Lullaby’, een rockende ballad met een boeiende rol voor de drums). Alle songs zijn van ons paar, hulp is er van Amy Speace, Mariah Moore, Robbie Hecht, Jeff Barbra, Sally Barris en Amelia White.

‘Radiant’ is voor mij het bewijs dat deze Wild Ponies een blijvertje zijn, een puike aanvulling op ons Americana-menu. (Proper)