Miles Nielsen & The Rusted Hearts, Heavy Metal

miles-nielsen-the-rusty-hearts-heavy-metalDe titel van deze derde CD van singer-songwriter Miles Nielsen (de tweede met zijn groep ‘The Rusted Hearts’) dekt niet de lading. Verwacht geen pittige herrie o.i.d. maar daarentegen horen we muziek die doet denken aan de rock van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Met soms een country-rock feel.

Volgens eigen zeggen is er verwantschap met Fleetwood Mac en Tom Petty and the Heartbreakers. The Rusty Hearts is een zestal, verder spelen nog een aantal andere musici mee. De songs zijn van Nielsen met in een nummer assistentie van ene Kelly Stewart. Het extra vermelden waard is ‘Tongue tied’ met zijn string-arrangement en samenzang verwant aan bijvoorbeeld The Eagles. Ook ‘Honeybee’ heeft een fraai arrangement. De tien nummers van de CD hebben voldoende variatie om te boeien. Luister naar het soulachtige arrangement van ‘Strangers’, een wederom andere invalshoek

Een aardige CD, deze ‘Heavy metal’. Rock, soul, pop, maar beslist geen heavy metal. (Rotown Records)